HiOA-Helene gikk direkte til finale i «Skal vi danse»

Publisert - Sist oppdatert
Lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Helene Olafsen - og dansepartner Jørgen Nilsen skal danse finalen i Skal vi danse på <span class="caps">TV</span>2 neste helg. Foto: Thomas Reisæter / <span class="caps">TV</span>2

Lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Helene Olafsen - og dansepartner Jørgen Nilsen skal danse finalen i Skal vi danse på TV2 neste helg. Foto: Thomas Reisæter / TV2

Lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus og tidligere proff i snøbrett, Helene Olafsen, danset seg til finaleplass i TV2s «Skal vi danse» lørdag kveld.

(Foto: Thomas Reisæter/TV2)

Den tidligere snøbrettkjøreren og lærerstudenten ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Helene Olafsen (27), danset seg inn i finalen i TV2-programmet «Skal vi danse» lørdag kveld, sammen med dansepartner Jørgen Nilsen.

Hun hadde sterk konkurranse med realitystjerne Grunde Myhrer (21) og skuespiller Cengiz Al (20) i semifinalen.

Neste lørdag møter hun Skam-skuespilleren Cengiz Al i finalen. 

Det er lenge siden jeg har vunnet noe, og skal gjøre alt for å ta med meg pokalen hjem.

Helene Olafsen
Lærerstudent og tidligere snøbrettproff

— Jeg er så stolt og jeg har brutt så mange barrierer. Det er lenge siden jeg har vunnet noe, og skal gjøre alt for å ta med meg pokalen hjem, sa en glad finalist lørdag kveld. 

Her kan du se henne i lørdagens energiske samba i semifinalen på TV2.

Tidligere i Mesternes mester

Helene Olafsen tok tidligere i år en sterk andreplass i NRKs underholdningsprogram Mesternes Mester, og nå skal hun altså kjempe om en av de to øverste plassene i TV2s Skal vi danse. 

Ifølge TV2 som besøkte henne på trening tidligere i uka hadde hun ikke drømt om å komme så langt som til semifinalen i Skal vi danse. 

— I starten angret jeg på at jeg hadde sagt ja til Skal vi danse, sa hun til kanalen.

— Det er så vanskelig å lære seg å danse, så det har vært mye frustrasjon. Bare det å danse foran noen andre var en utfordring. Jeg måtte til og med lære meg å gå i høye hæler, så i starten så tenkte jeg at dette kom aldri til å gå, sier hun.

Måtte legge opp proffkarriere

På grunn av skader måtte Olafsen legge opp som profesjonell snøbrettkjører. Hun hadde sin siste skade våren 2015, og tok sommeren 2016 beslutningen om å legge konkurransebrettet på hylla.

I et tidligere intervju med Khrono forteller hun at det var trist å legge opp som toppidrettsutøver, og beskriver karrieren som fylt av oppturer og nedturer. Olafsen har blant annet vunnet gull og bronse i VM, deltatt i OL og tatt sølv i prestisjefylte X Games.

— Den sommeren var den første på fem år hvor jeg ikke hadde gått på krykker. Jeg fant ut at det betydde mer for meg å kunne være aktiv, og kjøre snowboard og leke resten av livet, enn å satse alt på neste OL, forteller hun.

— Hva er ditt beste minne fra snøbrettkarrieren?

— Rent resultatmessig er det bronsemedaljen i VM i 2013. Da fikk både lagkompisen min og jeg medalje. Før dette hadde vi vært gjennom mye motgang, så det var en stor opplevelse, svarer hun.

Ros til HiOA

Til Khrono i vår fortalte hun at det roste hun klassemiljøet og lærerne ved lærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Men den tidligere snøbrettcrosskjøreren har mange prosjekter gående, noe som tidvis gjør det vanskelig å være student.

— Jeg er nok ikke den mest strukturerte studenten. Jeg er ikke den som leser mest og jevnest, men er mer en skippertaksstudent, sa hun til Khrono. 

HiOA-Helene skal også ifølge Journalen være en av  Eurosports og TVNorges ekspertkommentatorer under vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea i februar neste år.

Ordbok. Universitetet i Bergen har lyst ut fem leksikografstillingar. Jobben deira vert å oppdatera og revidera ordbøkene.

#metoo. Rektor ved Rochester universitet i New York går av etter strid om håndtering av anklager om seksuell trakassering. 450 akademikere oppfordrer til boikott av universitetet og varslere går rettens vei etter at en granskingsrapport frikjenner ledelsen.