Pusset opp pub frivillig

PublisertSøndag, 17. september 2017 - 18:00-OppdatertSøndag, 17. september 2017 - 18:00
På Hvelvet studentpub er det høy musikk, prat og dans hver torsdag. Styret til puben er fornøyd med at de nye lokalene nå fylles opp hver uke.
Studentpub. Hvelvet, studentpuben til Høyskolen Kristiania, har blitt ny etter at rundt 50 studenter hadde dugnad i sommer.

Hvite vegger er nå byttet ut med fargene grønn og gul. I tillegg pryder veggmalerier av Arve Opsahl som Egon Olsen og et bankhvelv med gullmynter den ene langveggen i lokalet. Langbordet er fjernet, og nye sittegrupper og bardisker er på plass i den intime kjellerpuben. 

Studenter ved Høyskolen Kristiania har denne sommeren hatt dugnad for å pusse opp Hvelvet studentpub i kjelleren på høyskolen. Den ble gjenåpnet med nytt utseende i forkant av årets høstsemester. 

Dugnadsånd blant studentene

Student ved Høyskolen Kristiania, Thea Berggren er innkjøps- og driftsansvarlig i styret til Hvelvet studentpub. 22-åringen har vært med på dugnaden i sommer, og forteller at hun og resten av styret er svært fornøyd med resultatet. 

— Vi har totalrenovert hele puben. Nå er lokalet både mer praktisk og har en varmere atmosfære, sier Berggren.

Omtrent 50 studenter fra Høyskolen Kristiania jobbet sammen på dugnadsbasis.

— Vi er utrolig stolte av de som har stilt opp og jobbet nesten 12 timer om dagen i hele sommer for å få det ferdig. Det har ikke vært noe klaging, kun god stemning, forteller styremedlemmet i Hvelvet.

Oppussingen har hatt et budsjett på 575.000 kroner.

— Vi har fått midler fra Høyskolen Kristiania, Studentunionen ved Høyskolen Kristiania (SHK) og andre sponsorer, forteller innkjøpssjefen. 

Berggren legger til at hun merker at flere benytter seg av studentpuben etter at den ble renovert. 

— Den tidligere løsningen med langbord var ikke så praktisk og lokalene var kjedelige. Før kom studentene ofte bare for å kjøpe seg øl, og så dro de videre til andre steder. Nå som vi har fått sittegrupper setter de seg heller ned og er sammen i kjelleren her. Det har vært fullt hus alle torsdagene etter vi åpnet igjen til høstsemesteret i august, sier Berggren. 

— Mye bedre enn før

Torsdag 14. september var studentpuben også fylt opp av studenter. Noen av de som hadde funnet seg en sittegruppe var Elasih Barekzai, Stephane Sterk, John Lillebekk, Morten Storruste Bragnes, Daniel Jaerson og Thomas Thorstensen. 

Mens musikken dunket ut fra høyttalerne, koste de fem studentene seg med øl, kortstpill og prat.

— Det er mye bedre enn før her nå. Lokalet er blitt veldig kult, og det er mye folk som sitter i båsene, sier de og legger til: 

— Det har også blitt bedre luft her.

Fakta

Hvelvet

Hvelvet er den intime studentpuben ved Høyskolen Kristiania, i Kirkegata 24-26.

Selvstendig bedrift som ble opprettet august 2005.

Studentpuben ligger i i Oslos eldste bankhvelv. 

Åpen hver torsdag. 

Kilde: Studentunionen.no 

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fakta

Hvelvet

Hvelvet er den intime studentpuben ved Høyskolen Kristiania, i Kirkegata 24-26.

Selvstendig bedrift som ble opprettet august 2005.

Studentpuben ligger i i Oslos eldste bankhvelv. 

Åpen hver torsdag. 

Kilde: Studentunionen.no 

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · 4-krav. Professor Karl Øyvind Jordell mener rektor Dag Rune Olsen overser mange problemstillinger i debatten om lærerutdanning og karakterkrav. 
Meninger · 4-krav. Studenter kan fint lære seg tilstrekkelig matte i løpet av studiet, skriver høgskolelektor Geir Martinussen, som mener et karaktersnitt på 4 er bedre egnet som krav enn karakteren i ett enkelt fag. 
Meninger · Forskning. Internasjonalisering er viktig i forskningen, men vi må ikke miste av syne at vi også i framtida vil trenge kompetanse om norske, regionale og lokale forhold, skriver professor Hilde Gunn Slottemo ved Nord universitet. 

Campus

Samfunn