Chateau Neuf vant Oktoberfest-sak

Publisert - Sist oppdatert
Chateau Neuf har vunnet i retten og får tilbake kontrollen over Facebook-siden tilknyttet Oktoberfest på studenthuset. Foto: Øyvind Aukrust

Chateau Neuf har vunnet i retten og får tilbake kontrollen over Facebook-siden tilknyttet Oktoberfest på studenthuset. Foto: Øyvind Aukrust

Chateau Neuf har vunnet i retten og får tilbake kontrollen over Facebook-siden tilknyttet Oktoberfest på studenthuset.

Chateau Neuf og Det Norske Studentersamfund (DNS) har vunnet en unik rettslig tvist om en Facebook-side med 15.000 følgere tilknyttet Oktoberfest-arrangement på studenthuset på Majorstuen.

Ifølge en pressemelding ble siden i februar kuppet av tidligere markedsføringskonsulent Heine Strømme, som brukte den til å villede sidens følgere til å tro at arrangementet skulle flyttes vekk fra Chateau Neuf.

Se også: Kjennelsen

Veldig glad for ringvirkningene

Daglig leder i Chateau Neuf AS, Linn Cecilie Andresen, er veldig glad for kjennelsen, og spesielt det den vil ha å si for andre sider også:

Det Oktoberfest har blitt hadde ikke vært mulig uten Chateau Neuf, men resultatet skal gå tilbake til huset og studenter - ikke tjene
enkeltpersoner.

Linn Cecilie Andresen
Daglig leder, Chateau Neuf AS

— Vi vil at studentene gjennom oss skal kunne skape noe, med Chateau Neufs ressurser. Det Oktoberfest har blitt hadde ikke vært mulig uten Chateau Neuf, men resultatet skal gå tilbake til huset og studenter - ikke tjene enkeltpersoner, sier hun.

Hun forklarer at Chateau Neuf nå har fått tilbake kontroll over Facebook-siden, men at da man kun kan endre navn en gang i uken får de ikke fullført arbeidet med å rette opp informasjon til følgerne før på mandag.

Bærebjelken i Chateau Neuf

— Vi har tidligere hatt kontakt med gjestene våre gjennom siden, og den er sentral for Oktoberfest, sier Andresen, og legger til:

— Og Oktoberfest har i mange år vært bærebjelken i økonomien på Neuf. Vi har brukt ressurser på Oktoberfest hele året. Det er en stor festival med 10-12.000 besøkende over fem dager. Festivalen betyr mye og er umulig å gjennomføre uten Facebook-siden.

Andresen forteller at saken ikke har tidligere presedens.

— Dette er upløyd mark og den eneste saken man har kunnet hente inn presendens fra er en amerikansk sak om en våpen-side, sier hun.

Saken tar opp Facebook-sider som intellektuell eiendom, og den økonomiske verdien av liker-klikk på sosiale medier.

Strømme har gitt opp

— Siden jeg åpenbart ikke har bidratt med noe som helst til arrangementet på Chateau Neuf, så har de ingenting å bekymre seg om angående mitt arrangement på Youngstorget til høsten, er Heine Strømme sin eneste kommentar til kjennelsen.

— Kommer du til å anke?

— Vi får se om det er verdt det, jeg har gitt opp. Jeg har andre ting å bruke tiden min på enn å krangle med folk, sier han.

Fakta

Oktoberfest på Chateau Neuf

Oktoberfest slår stort an også blant studenter i Oslo.

Oktoberfesten regnes som redningen for økonomien for Det Norske Studentersamfund (DNS) og drifta på Chateau Neuf.

Varer fra 1-10. oktober. Variert program som du finner mer om her.

Fakta

Oktoberfest

Oktoberfest er en ølfestival som holdes fra slutten av september hvert år i München.

Den ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese. 

Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og andre fornøyelser, og ble raskt gjort til en årlig foreteelse. Idag er den verdens største folkefest.

Festivalen pågår i 16 dager før den første søndagen i oktober på et område som heter Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese. I anledningen festen brygges et eget Oktoberfestøl.

Kilde: Wikipedia

Utvalg. Helga Aune skal lede utvalget som skal gjennomgå regelverket for universiteter og høgskoler det neste halvannet året. Hun husker godt fakkeltoget mot Ryssdal-utvalget for 15 år siden, men vil ikke si hvor hun var den gangen.