Ikke bare halleluja på seminar med Høgskolen i Sørøst-Norge

PublisertMandag, 2. januar 2017 - 21:16-OppdatertMandag, 2. januar 2017 - 21:21
Dekan ved Handelshøyskolen ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Hans Anton Stubberud, viser til at det skal være flere faglige foredrag utover motivasjonstimen med mentaltrener, Live Landmark på høgskolens oppstartsseminar denne uka. Foto: HSN
Seminar. Innlegg om motivasjonsseminar på Høgskolen i Sørøst-Norge skaper reaksjoner: Skandale, mageplask, pinlig og flaut, mener kritikere. — Saken er litt ut av proporsjoner, sier arrangøren, dekan Hans Anton Stubberud.

I et innlegg i Khrono, under tittelen Halleluja på Høgskolen i Sørøst, kritiserer førsteamanuensis og historiker James Godblot at det nye fakultetet Handelshøyskolen ved Høgskolen i Sørøst-Norge skal åpnes med en «motivasjonstime» med instruktør i Lightning Process tirsdag. Han spør om dette er noe for et kommende universitet å bruke tid og penger på, og syntes det både er flaut og komisk.

«…det er definitivt nye tider ved høgskolen. Men at det skulle bli new age, hadde jeg ikke forestilt meg i mine villeste fantasier», skriver Godblot. 

Omstridt behandling

Ligthening Process er en omstridt og alternativ behandlingsform som blant annet er blitt brukt på ME-pasienter. Live Landmark, som er invitert til Høgskolen i Sørøst-Norge for å holde foredrag, presenterer seg selv som mentaltrener og foredragsholder. Hun arrangerer både Ligtening Process-kurs, stressmestringskurs og motivasjonsforedrag, ifølge hjemmesiden sin

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at innlegget var publisert i Khrono søndag ettermiddag. Både i kommentarfeltet i avisen og i sosiale medier ble Lightening Process (LP) kritisert og det ble harselert over HSNs oppstartsseminar.

Høgskolen i (u)seriøst?

Også på twitter fikk saken oppmerksomhet, blant annet fra sosiolog ved NTNU og spaltist i Dagbladet, Arve Hjelseth:

Samfunnsdebattant og jurist ved Senter for menneskerettigheter på Universitetet i Oslo, Anine Kierulf, meldte seg også på i en replikk: 

Skal ha det litt morsomt

Mannen som har invitert motivasjonstime med Live Landmark er dekan ved Handelshøgskolen ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Hans Anton Stubberud.

— Hva sier du til innlegget og reaksjonene?

— Saken er litt ute av proporsjoner, sier han, og legger til:

— Foredraget skal ikke handle om Ligthening Process. Ideen med å invitere Live Landmark til å holde et foredrag er motivasjon. Det er meningen vi skal ha det litt morsomt og gøy, og dette skal være en populær måte å gi det hele et løft på, sier  Stubberud og minner om at mange som er tilstede har vært gjennom flere fusjoner. 

— Men skjønner du reaksjonene? 

— Jeg hadde skjønt reaksjonene hvis Ligthening Process (LP) hadde vært en hovedgreie med seminaret, men det ligger ikke i bestillingen. Bakgrunnen er motivasjon, og det vil være høyaktuelt uansett hva slags virksomhet man driver, sier dekanen.

Faglige foredrag også

Han viser til at det også er tre andre foredragsholdere som står på dagsorden for seminaret, med adskillig akademisk og faglig tyngde: 

— Vi skal ha en innleder fra Handelshøyskolen BI som skal snakke om elæring, en fra Universitetet i Bergen som skal snakke om studiekvalitet og læringsformer og Peter Maassen fra Universitetet i Oslo som skal snakke om utvikling og endring, sier Stubberud, som også legger til at det skal være gruppearbeid på tvers av de ulike campus og fag for å koble folk sammen og bli kjent.

Seminaret finner sted tirsdag og onsdag denne uka. Høgskolen i Sørøst-Norge ble til gjennom en fusjon mellom Høgskolen i Telemark og Høgskolen Buskerud/Vestfold 1.1.2016. Fra og med 1.1.2017 er ny fakultetsstruktur og administrativ og faglig organisering på plass. Høgskolen skal etter planen sende søknad i februar om å bli godkjent som universitet. 

 

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · Debattstil. Hvordan unngå avsporinger, usakligheter og uvennskap i debatter? Lars Rune Halvorsen og John A. Løkke ved Høgskolen i Østfold gir deg debattreglene. 
Meninger · Matematikk. Firerkravet i matematikk for å komme inn på lærerutdanningene må ha vært en arbeidsulykke blant byråkratene i Kunnskapsdepartementet som det dessverre har gått prestisje i, mener høgskolelektor Geir Martinussen ved Høgskolen i Oslo og Akerhus 
Klasserom undervisning fysikk
Meninger · Femårig. Her er fire gode grunner for at endringen til femårig lærerutdanning er nødvendig og positiv for skolen, skriver dekan Knut Patrick Hanevik ved Høgskolen i Oslo og Akershus.  

Karriere

Campus

Samfunn