Under samme tak på nytt Brusselkontor

Norges forskningsråd, Innovasjon Norge og Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) er nå samlet under samme tak i Brussel. Godt støttet av departementet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet med det norske Kunnskapskontoret i Brussel er å styrke Norges posisjon i det europeiske forsknings- og utdanningssamarbeidet, heter det i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Kunnskapskontoret skal hjelpe norske forskere, bedrifter og studenter med å orientere seg og nå opp i EUs programmer for forskning, innovasjon og utdanning.

Klare mål

Punktvis heter det at målet med det nyopprettede kontoret er å: 

  • Støtte opp under norsk påvirkning og posisjonering, bedre norsk deltakelse i EUs programmer for forskning, innovasjon og utdanning og bedre samspill mellom norske aktører.
  • Fremme og profilere norsk forskning, innovasjon og utdanning.
  • Virke som bro mellom det norske forsknings, utdannings -og innovasjonssystemet og aktørene i Brussel.

For å lykkes er det ikke nødvendigvis nok å ha et godt prosjekt.

Bjørn Haugstad

(Foto: Simon Johannsson, EU-delegasjonen)

Statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet deltok på åpningen torsdag. 

Økt deltakelse i Horisont 2020

Departementets mål er å øke den norske deltakelsen i Horisont 2020, det europeiske forsknings- og innovasjonssamarbeidet, og å øke den norske aktiviteten i utdanningsprogrammet Erasmus+.

— For å lykkes er det ikke nødvendigvis nok å ha et godt prosjekt. Du trenger også å vite hvordan du skal skrive en søknad som skiller seg ut, og du trenger å vite hvordan ting fungerer i Brussel, sa Haugstad under åpningen og mente at det var nettopp der Kunnskapskontoret kommer inn.

(Foto: Simon Johannsson, EU-delegasjonen)

Fra før har blant annet Universitetet i Bergen og NTNU egne Brusselkontorer. 

NTNUs kontorleder i Brussel NTNUs mann i Brussel, Massimo Busuoli, har vært på plass i snart et år. Og han hadde hårete mål da han startet opp. Ifølge Universitetsavisa mente han det ville være realistisk for landets største universitet å hente hjem omlag en milliard kroner fra Horisont 2020.

Nær 10 mill. i året

Kunnskapsdepartementet bruker fem millioner kroner av stimuleringsmidlene til god norsk deltakelse i Horisont 2020 til finansiering av det nyåpnede Kunnskapskontoret.

Fra neste år får Senter for internasjonalisering i utdanningen (SIU) og Innovasjon Norge i tillegg 2,2 millioner kroner hver til å dekke lønnskostnader.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS