Studenttinget på NTNU med helomvending

Studenttinget ved NTNU kom fram til et kompromiss om ny sammensetning av studentenes sentrale ledelse. Ålesund og Gjøvik fornøyde.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reaksjonene var mange da Studenttinget ved NTNU vedtok å redusere antall heltidsansatte tillitsvalgte tidligere i høst. Et vedtak som i praksis kunne utelukket studentene ved de innfusjonerte høgskolene i Gjøvik og Ålesund fra arbeidsutvalget i Studenttinget NTNU.

(Fra et tidligere Studenttingsmøte ved NTNU. Foto: Studenttinget)

— Jeg synes det er helt uforståelig, sa prorektor ved NTNU i Ålesund, Marianne Synnes når det gjaldt vedtaket.

Mangeårig studentpolitiker og tidligere parlamentsleder ved Høgskolen i Ålesund, Jens Folland, skrev i et innlegg i Khrono at Studenttinget ved NTNU glipper muligheten til å bli en nasjonal maktfaktor når 9.500 studenter ekskluderes fra å kunne stille til studentenes øverste ledelse.

Jeg synes at kompromisset virker som det beste man kunne lande på med det utgangspunktet man hadde.

Jens Folland

Les også: 

Siden fusjonen mellom NTNU og høgskolene i Ålesund, Sør-Trøndelag og Gjøvik har det øverste studentdemokratiets kjerne bestått av parlamentslederne fra de tre innfusjonerte høgskolene, i tillegg til det sittende arbeidsutvalget i Studenttinget i Trondheim.

Må behandles en tredje gang

I går, torsdag kveld, var saken oppe på nytt og det første vedtaket ble nedstemt. Vedtektsendringer må behandles på to ulike møte og få to tredjedels flertall for å være gyldig, så nå må studenttinget behandle samme sak en tredje gang.

Etter flere timers debatt ble det, ifølge studenttingsleder Jone Trovåg, gjengitt i Universitetsavisa, enighet om et kompromissforslag: AU skal bestå av fire stillinger med arbeidssted i Trondheim, som tidligere foreslått, men at de stedlige lederne i Gjøvik og Ålesund får stemmerett i Arbeidsutvalget. Det medfører at arbeidsutvalget består av totalt seks personer.

— Jeg er glad de tok til fornuft og innså at et reelt demokrati er bedre for organisasjonen enn elitismen de først så for seg, sier tidligere parlamentsleder i Ålesund, Jens Folland (bildet), i en kommentar til Khrono. 

— Jeg synes at kompromisset virker som det beste man kunne lande på med det utgangspunktet man hadde, sier Folland. 

Ifølge UA er også nåværende leder i Ålesund, Gjermund Kvernmo Langset fornøyd med gårsdagens vedtak. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS