Hammervoll blir ny viserektor i Harstad

Publisert - Sist oppdatert
Fra de første dagene etter fusjonen: tidligere høgskoledirektør (nå campusdirektør) Karl Erik Arnesen, tidligere høgskolerektor Bodil Olsvik, rektor Anne Husebekk  og prorektor Wenche Jakobsen.<span class="caps">FOTO</span>: UiT

Fra de første dagene etter fusjonen: tidligere høgskoledirektør (nå campusdirektør) Karl Erik Arnesen, tidligere høgskolerektor Bodil Olsvik, rektor Anne Husebekk og prorektor Wenche Jakobsen.FOTO: UiT

Styret for UiT - Norges arktiske universitet tilbyr Trond Hammervoll stillingen som viserektor med base på campus Harstad. Eks-Harstadrektor Bodil Olsvik søkte, men fikk ikke jobben.

(Saken blir oppdatert)

Styret for UiT Norges arktiske universitet har i dag vedtatt å tilby Trond Hammervoll stillinga som viserektor med ansvar for regional utvikling innen offentlig sektor og velferd.

Hammervoll er professor ved UiT (tidligere Høgskolen i Harstad) innenfor sikkerhet, beredskap og miljø ved campus i Harstad. 

Rektor før Høgskolen i Harstad, Bodil Olsvik, var en av søkerne til stillingen i Harstad, men UiTs styret valgte Hammervoll i steden for Olsvik til den nye toppjobben på campus Harstad. Rektor for Høgskolen i Narvik, Arne Erik Holdø søkte ikke tilsvarende jobb i Narvik.

Ser store muligheter

Hammervold skal ha arbeidssted i Harstad og inngår i UiTs toppledelse. 

— Stillingen som viserektor ser jeg på som en unik mulighet til å være med å bidra til økonomisk, sosial og kulturell utvikling i Nord-Norge. Det ligger store muligheter for UiT i å levere studenter og å gjennomføre kompetanseprosjekter i offentlig sektor fremover, sier Hammervoll, i en pressemelding fra UiT. 

— Trond Hammervoll er professor med spesiell kompetanse på sikkerhet og internasjonal beredskap. Dette er sentrale offentlige tjenester og et utmerket utgangspunkt for viserektor med spesielt ansvar for universitetes samarbeid med offentlige tjenester. Rektoratet gleder seg til å inkludere Trond Hammervoll i teamet, sier rektor Anne Husebekk. 

Ikke kontaktet i prosessen

Tidligere rektor ved Høgskolen i Harstad, Bodil Olsvik forteller at hun ikke har vært kontaktet i ansettelsesprosessen.

— Så vidt meg bekjent er det bare Hammervoll som har vært til intervju av søkerne, svarer Olsvik og legger til:

— For meg er det ingen prestisje i dette, og har nå ett år faglig oppdatering før jeg tar fatt på stipendiatet mitt, som jeg bare så vidt fikk gått i gang med før jeg ble valgt til rektor i sin tid. Trond Hammervoll er en god kandidat til jobben som viserektor og jeg ønsker han lykke til i den nye jobben, svarer Olsvik i en sms til Khrono.

Edel Storelvmo i Narvik

Styret har også tilsatt Edel Storelvmo som viserektor for næringsliv og innovasjon. Storelvmo skal ha arbeidssted i Narvik. 

Storelvmo kommer fra stillinga som direktør for Futurum AS. Hun har tidligere vært blant annet direktør for NHO i Nordland (2007-2008) og rektor ved Høgskolen i Narvik (2000-2011).  

Viserektoren skal ha arbeidssted i Narvik og inngår i UITs toppledelse. 

Storelvmo stod ikke på den offentlige søkelisten.

— Dette er en spennende stilling som passer godt til den kompetansen jeg har som fagperson og de erfaringer jeg har gjort. Gode koblinger mellom akademia og nærings- og arbeidsliv har interessert og engasjert meg i lang tid. Nå får jeg muligheten til å jobbe med dette sammen med gode kolleger på UiT, sier Storelvmo. 

— Edel Storelvmo innehar kombinasjonen god kunnskap om sektoren, etterspurt formell kompetanse og lang og relevant erfaring fra næringslivet. Det gir de beste forutsetninger for å lykkes i stillingen som viserektor med spesielt ansvar for kontakt med næringsliv og innovasjon. Rektoratet gleder seg til å inkludere Edel Storelvmo i teamet, sier rektor Anne Husebekk, i en pressemelding fra UiT. 

Fakta

Søkeliste viserektor, campus Harstad

Søkelisten for viserektor med ansvar for regional utvikling innenfor offentlig sektor og velferd, med base i Harstad:

Mats Michael Tjernstrøm (52) arbeidsledig, Harstad

Bodil Severinsen Olsvik (bildet over) (46) Rektor ved Høgskolen i Harstad

Terje Øien Thomsen (48) Førstelektor Harstad

Trond Hammervoll (51) Professor

Wenche Falch (63) Dekan

Bente Lilljan Lind Kassah (60) Førsteamanuensis, barnevernpedagogutdannin​gen Harstad

Kilde: UiT

Fakta

Søkeliste viserektor, campus Narvik

Søkelisten for viserektor på UiT - Norges arktiske universitet, med ansvar for regional utvikling innenfor næringsliv og innovasjon, og base i Narvik:

Shazia shazia farman Hussain (40) Running Own Clinic and working in a private Hospital Lahore

Søker er unntatt offentlighet, Kvinne

Søker er unntatt offentlighet, Mann

Børre Bang (52) Prodekan Avdeling for Teknologi, Høgskolen i Narvik

Eirik Sund (52) Økonomisjef Narvik

Carl Egede Bøggild (56) Professor Klippan

Arne Lakså, (63) professor og programområdeleder, høgskolen i Narvik

Annette Meidell (47) Professor Narvik

Kilde: UiT

Forsking. Trond Markestad er kanskje mest kjent som legen som oppdaga årsakene til krybbedød: Mageleie. Framleis er det barn professor emeritusen forskar på.