Ellen Marie Forsberg

Ellen Marie Forsberg er kandidat til høgskolestyret 2015-19 for de faglige (UF) ansatte. Her følger hennes egenskrevne presentasjon.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ellen Marie Forsberg, forsker II, AFI, Senter for velferds- og arbeidslivsforskning.

Jeg stiller til valg som representant for UF-tilsatte i styret for Høgskolen i Oslo og Akershus.

Jeg er seniorforsker på Arbeidsforskningsinstituttet, på Senter for velferds- og arbeidslivsforskning, der jeg jobber med fagfeltet ansvarlig innovasjon. I 2012 og 2013 jobbet jeg som forsker i Storbyprogrammet. Jeg har doktorgrad i filosofi (anvendt etikk) fra Universitetet i Oslo. Mine faglige interesser dreier seg særlig om forholdet mellom forskning, innovasjon og samfunn.

Dersom jeg blir valgt til styret i HiOA vil jeg være spesielt opptatt av HiOAs samfunnsoppdrag som en av Norges største høyere utdannings- og forskningsinstitusjoner og som hovedstadsområdets regionale høyskole; hvordan kan HiOA best bidra til samfunnet? I den forbindelse mener jeg at vi må bygge videre på de gode relasjonene vi har til viktige institusjoner rundt oss og være enda flinkere til å kommunisere kunnskapen som bygges på Høgskolen.

HiOA har også potensiale for ytterligere samarbeid om utdanning og forskning på et internasjonalt, og kanskje spesielt europeisk, nivå. Samfunnets store utfordringer går på tvers av både nasjonale grenser og disipliner og kan kun håndteres i fellesskap.

Det er derfor også viktig å legge til rette for god kommunikasjon og fleksible samarbeidsformer på tvers av fakulteter og sentre på HiOA. For tiden er det spesielt viktig å styrke samarbeidet mellom forskningsinstituttene som nå integreres på HiOA og fakultetene med  sine etablerte utdannings- og forskningspraksiser. Etter opprettelsen av SVA må det nå fokuseres på å høste synergier mellom SVA-forskningen og forskningen og undervisning på fakultetene.

Til slutt: Samfunnets behov er i stadig endring og HiOA må kunne tilpasse seg og endre seg i takt med endringer i omgivelsene. Dette fordrer at Høgskolen lærer, både av sine egne og samfunnet rundt. De ansatte og studentene representerer også borgere i det norske samfunnet og brukere av kunnskapen som produseres på HiOA. Derfor er det viktig at HiOA skaper åpning for idéer og initiativer fra alle nivåer av organisasjonen og har en struktur som støtter disse. Slik får vi motiverte medarbeidere og studenter, og en dynamisk organisasjon.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS