Høgskolen i Oslo og Akershus klarer ikke å bruke opp sitt budsjett på strategiske tiltak. Underforbruk etter 2. tertial er på 40 prosent. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Underforbruk av strategiske midler på 40 prosent

Høgskolens underforbruk kommer til syne på mange områder. Etter andre tertial er avviket på strategiske midler på pluss 40 prosent.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til tertialregnskap presenterte administrasjonen til høgskolestyret en oversikt over forbruk av strategiske midler og noen andre prosjekter så langt i år. De presenterte også en prognose for årsforbruket på disse prosjektene. 

På regnskapsposten strategiske midler viser tallene for 2. tertial et underforbruk på over 13 millioner kroner. Totalrammen for hele året er på 52,9 millioner kroner. Avviket i forhold til budsjett etter andre tertial, et underforbruk, er på hele 40 prosent.

Årsprognose 2013

Presentasjonen til styret fra administrasjonen viser at på 15 av 39 punkter innen strategiske midler og andre tiltak vil HiOA ha et underforbruk 2013 sett under ett.

Khrono har tidligere omtalt at medietreningsprogrammet er etter skjema, det samme gjelder eCampus satsingen og utarbeidelsen av intranett.

Svakheter i septemberprognoser

Styret fikk en tilsvarende presentasjon og gjennomgang av forbruk av midler til strategiske tiltak i sitt septembermøte. Gjennomgangen hadde, som Khrono har avdekket, flere svakheter.

På mange områder, som de tre nevnte, ble det i september sagt at pengene ville bli brukt opp. Framstillingen til høgskolestyrets septembermøtet var basert på regnskapstall etter 1. tertial.

Eksempelvis ble høgskolestyret i september informert om at eCampus-satsingen var i rute. For et par uker siden opplyste studiedirektør Marianne Brattland til Khrono at satsingen ville forbruke rundt 3 millioner av sitt budsjett på 4,7. I styrepapirene til høgskolestyremøtet tirsdag 22. oktober blir det beskrevet at rundt 2,2 millioner av rammen på 4,7 blir brukt i 2013.

Stipendiatsatsingen

Det området der man har størst underforbruk i 2013 på strategiske midler og andre tilhørende tiltak er på den særegne stipendiatsatsingen. Bevilgningen for 2013 er beregnet utfra full ansettelse av alle 15 stipendiater i 2013, men realistiske kunne man tidligst forvente at de var ansatt fra 1. juli. 

I tillegg har Khrono tidligere skrevet om program for atferdsvitenskap der det har vært stor forsinkelse i utlysning og ansettelse grunnet en konflikt mellom instituttet og fakultet. Den konflikten er løst og ansettelser er på gang.

Underforbruk på stipendiatposten er på drøyt 4 millioner kroner.

(Nettavisen Khrono tilhører budsjettposten strategiske tiltak. Både i september- og i oktoberpapirene til høgskolestyret blir det beskrevet at nettavisen klarer å bruke opp de 2,5 millioner de er bevilget for 2013.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS