Uvanlig eksamenstips fra psykologiprofessor Stål Bjørkly.

«Det er bedre å gå på fylla enn å lese dagen før eksamen»

Professor Stål Bjørkly forteller om da han forsov seg til eksamen, og sier at å gå på fylla kan – under gitte omstendigheter – gi bedre resultater enn å lese pensum.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist uke holdt Stål Bjørkly, professor i psykologi ved Høgskolen i Molde, foredraget «Eksamen: Venn eller fiende?», der han understreket at det er viktig å ikke slite seg ut på pensum natta før eksamen, skriver Panorama.

— Dette her høres selvfølgelig ut som et umoralsk råd fra en spesialist i klinisk psykologi, men jeg mener det er bedre å gå på fylla natta før eksamen enn å sitte og lese. Å gå på fylla er unnvikende adferd som da gir systemet ditt fri for dette trykket, men lesing lager jo et trykk på deg som er helt kontrært i forhold til å kunne huske noe, sier Bjørkly.

Men han presiserer videre:

— Siden det er tatt opp dette her, så anbefaler jeg ikke å gå på fylla før eksamen. Men det er bedre allikevel, enn å sitte der og lese seg blå.

Dette her høres selvfølgelig ut som et umoralsk råd fra en spesialist i klinisk psykologi, men jeg mener det er bedre å gå på fylla natta før eksamen enn å sitte og lese.

Stål Bjørkly

Bjørklys foredrag på Høgskolen i Molde:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS