Campus

Praktisk undervisning. Etter suksessoppskrift fra Høgskolen i Molde dissekerer vernepleierstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus dødfødte grisunger. 
Vest-Sahara. To ulike grupper med tilsammen seks norske studenter ble lørdag kastet ut okkuperte Vest-Sahara av marokkansk politi. 
Ny ledelse. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ønsker seg nye eksterne styremedlemmer med tung næringslivs- og forskningsbakgrunn. Nåværende styreleder Siri Hatlen sto opprinnelig ikke på ønskelista, men ble lagt til under møtet.  
Valg. Studenter og utdanning først, tydelig ledelse, bedre kvalitet og elitesatsing er noen av punktene som er viktig for rektorteamet til prodekan Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.  
Vestlandet. Torsdag er det klart for det første styremøtet ved HVL etter at fusjonen trådde i kraft. Sjå møtet direkte her.  
Fusjon. Rektorar og direktørar ved høgskulane i Volda og Molde, og ved NTNU, hadde tysdag ettermiddag møte med Kunnskapsdepartementet. Temaet var: Betre tilbod av høgare utdanning i Kristiansund. 
Lærerutdanning. Fem nye professor II-stillingar måtte til for at Volda skulle få godkjent den nye grunnskulelærarutdanninga. 
Studentfestival. Studentenes fredprisvinner Hajer Sharief (24), og tidligere vinner av Nobels fredspris, Shirin Ebadi, kommer til Trondheim og verdens største studentfestival, ISFiT i februar.  
Bygg. NTNU og universitetene i Oslo og Tromsø får 25 millioner kroner hver i 2017 til oppgradering av bygg. 
International. Henry Mutebe is an international student who chose Norway not just for the free education. 
Mester. HiOA-studenten Helene Olafsen (26) har tatt VM-gull i snøbrettcross. I fjor la hun opp som toppidrettsutøver, men lørdag utmerket hun seg i den andre runden av NRKs «Mesternes mester». 
MatNat. Det er en helt ny portefølje av studieprogram som møter studenter som vil søke seg til teknologi og realfag på Universitet i Oslo denne våren. — Den største omveltningen jeg har vært med på, sier dekan Morten Dæhlen. 
Rektorvalg. Valgt eller ansatt rektor? Står Høgskolen i Østfold alene fordi ingen ville leke med dem, eller er alenegangen mest et tegn på styrke? Valgkampen blant de tre rektorkandidatene i Østfold er i gang. 
Valg. Hvis Hans Petter Graver blir valgt til rektor ved Universitetet i Oslo vil han innføre et system som belønner gode undervisere. 
Valg. Jusprofessor Hans Petter Graver tar opp konkurransen med kjemiprofessor Svein Stølen om å bli den nye rektoren ved Universitetet i Oslo. 
Valg. Hele rektorteamet til Anne Husebekk stiller til gjenvalg ved UiT Norges arktiske universitet. Hittil er det ingen motkandidater. 
Kvalitet. Bildet av akademikerne som skyr undervisning og løper tilbake til forskningen sin så fort hun eller han kan, er en gang for alle knust av ny NOKUT-rapport. 
Ny jobb. Styret ved Göteborgs universitet har i dag innstilt UiO-rektor Ole Petter Ottersen, som ny rektor. Den svenske regjeringen avgjør til slutt. Ottersen selv sier han synes det er veldig hyggelig med en slik tillit. 
Fusjonspenger. Kunnskapsdepartementet har nå fordelt 125,5 millioner kroner til høyskoler og universiteter som har slått seg sammen. 
Avgift. Flertallet i Senterpartiets programkomite foreslår å innføre skolepenger for utenlandsstudenter i høyere utdanning. Studentene protesterer. 

Sider