Steinar Nebb ledet fusjonen mellom HiNT og Unviersitetet i Nordland i havn i fjor høst selvom han var syk. Foto: HiNT

Steinar Nebb er død

Den siste rektoren ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, Steinar Nebb, er død. Han ble 60 år gammel.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nebb var rektor på den tidligere Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) fram til årsskiftet da høgskolen fusjonerte og ble en del av Nord universitet.  

Selv om Nebb var alvorlig syk ledet han fusjonsprosessen og var sentral i fusjonsforhandlingene mellom HiNT og daværende Universitetet i Nordland i fjor høst. Etter at fusjonen ble vedtatt har Nebb vært sykemeldt og Bente Ingebretsen konstituert HiNT-rektor fram til årsskifte.

Lang tids sykdom

Fra 1.januar i år fikk Nebb jobben som prorektor med ansvar for fusjons- og utviklingsprosjektet, med et spesielt ansvar for å ivareta byggingen av det nye Nord universitet. Ved alle tidligere HiNT-studiesteder flagges det nå på halv stang.

Ved alle tidligere HiNT-studiesteder ble det flagget på halv stang mandag, og ifølge Trønder-Avisa sier informasjonsrådgiver Bjørnar Leknes at Nebbs bortgang vil bli markert med minnesamvær klokken 14.00 mandag.

Steinar var en klok og sindig leder som alltid innga tillit, også når det stormet litt.

Bjørn Haugstad (H)

Steinar Nebb var en institusjons-bygger og samfunnsbygger, med både store visjoner og gjennom-føringsevne.

Bjørn Olsen

Nebb ble første gang ansatt ved HiNT i 2001, som førstelektor i organisasjons- og ledelsesfag. I 2011 ble han historisk da han ble den første tilsatte rektoren ved HiNT. Fram til da ble man rektor på HiNT gjennom valg.

Hedersmann og institusjonsbygger

Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad, skriver følgende melding om Steinar Nebbs bortgang på sin facebookprofil mandag:

«En trist nyhet! Steinar var en klok og sindig leder som alltid innga tillit, også når det stormet litt. Hvis anledningen tillater, så vil jeg benytte det litt gammelmodige uttrykket hedersmann. Hvil i fred».

Bjørn Olsen, rektor ved Nord universitet, uttaler følgende til Trønder-Avisa:

– Det er med dyp sorg jeg i dag har mottatt budskapet om Steinar Nebbs bortgang. Mine tanker går til hans nærmeste familie, hans kone, barn og barnebarn, samt alle hans venner og kolleger. Steinar Nebb var en institusjonsbygger og samfunnsbygger, med både store visjoner og gjennomføringsevne. Han var i tillegg et varmt menneske og en god kollega. Steinar Nebb vil bli dypt savnet av oss alle.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS