Gunnar Bovim kan bli rektor for landets største universitet i løpet av våren. Fire høgskoler er nærmere enn noen gang til å samles under paraplyen NTNU. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Få motforestillinger mot et stor-NTNU

Høgskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund, Narvik og Gjøvik, samt NTNU er enige om at landets største universitet skal hete NTNU ved en sammenslåing.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Uansett hva vi beslutter, så har denne dagen bidratt til at vi kan gjøre det på et tryggere grunnlag. Vi har fått fram en del muligheter og ulemper, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim til Universitetsavisa etter konferansen med de fire høgskolene som sammen med NTNU kan bli Norges største universitet.

Les også: Speed-date på NTNU

Vil ha fram uroen

Bovim vedgår imidlertid at en slik sammenkomst er preget av positivitet og muligheter, og at alle utfordringene ikke nødvendigvis kommer på bordet.

— Nå skal alle reise hjem med sine notater og reflektere over dette. Jeg håper man ikke skyver eventuell uro under teppet, sier han.

Enkelte motforestillinger var kanskje ikke så store som man trodde på forhånd.

Arne Erik Holdø

Rektoren skal selv sette seg ned i etterkant av møtet for å reflektere over hva som kom fram. Deltakerne ble delt inn i arbeidsgrupper basert på fagområder, og Bovim tror noen av de mest interessante innspillene har kommet her.

Ett av punktene som ble diskutert er organiseringen av et framtidig multicampusuniversitet. Det er enighet om å samle alt under NTNU-navnet, og å ha ett styre og en rektor.

— Blir det deg?

— Dette ligger langt fram i tid. Det må velges en rektor, men dette har jeg ikke tenkt på, sier Bovim.

Bedre kjent

I overkant av 150 personer fra de respektive høgskolene, samt NTNU var til stede i auditorium H3. Dette inkluderte Gjøvik-rektor Jørn Wroldsen, NTNU-rektor Gunnar Bovim, Ålesund-rektor Marianne Synnes, Hist-rektor Helge Klungland og Narvik-rektor Arne Erik Holdø.

— Jeg synes dette har vært en veldig nyttig dag. Vi har lært hverandre bedre å kjenne. Det har vært positive samtaler og en positiv innstilling til fusjonering, sier rektor Arne Erik Holdø ved Høgskolen i Narvik.

— Har det kommet frem noe nytt?

— Vi har til en viss grad blitt enige om hvordan de store linjene i en slik modell skal se ut, sier Holdø og sikter til organiseringen med en rektor og ett styre.

Håper NTNU vil ha dem med

— Er dere nærmere en fusjon nå enn dere var før konferansen startet?

— Jeg føler vi har fått svar på noen spørsmål. Enkelte motforestillinger var kanskje ikke så store som man trodde på forhånd, svarer Holdø.

— Hvilke motforestillinger?

— Det handler om hvordan organisasjonen skal se ut og hva vi skal ha på forskjellige campus, hvordan man beholder identiteten på de forskjellige campusene og hvordan vi smelter like fagmiljø sammen. Det må nok mange flere møter til, men vi har fått mye ut av denne dagen. Vi er veldig spente og håper at NTNU-styret går for denne multicampusløsningen, sier Narvik-rektoren.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS