Den største OsloMet-logoen av dem alle blir å finne på taket av Pilestredet 42, hvis OsloMet får det som de vil. Foto: Faksimile byggesøknad

Nå vil OsloMet synes fra lufta

Skilting. OsloMet-skiltingen har kommet til «den femte fasade»: Taket.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den omfattende prosessen med å gjøre HiOA til OsloMet, rent visuelt sett, har pågått siden i vår. Flere enn 6000 skilt har blitt byttet ut, ikke uten diskusjon.

Nå har OsloMet og firmaet EuroSign, som har fått oppdraget med skiltingen, kommet til siste finpuss. Et av de siste tiltakene som planlegges, er å male en gigantisk OsloMet-logo på taket av Pilestredet 42, i hjertet av campus Pilestredet i Oslo sentrum.

Fakta

Fra HiOA til OsloMet

Universitetsstatus var et langsiktig mål for Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) helt fra fusjonen i 2011.

22. februar 2017 leverte HiOA søknaden om universitetsakkreditering til NOKUT, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen.

12. desember kunngjorde NOKUT at de godkjente søknaden.

15. desember fremmet rektor Curt Rice ett navneforslag til det nye universitetet for høgskolestyret: OsloMet – Storbyuniversitetet.

12. januar 2018 godkjente Kongen i statsråd det nye universitetet, med navnet og skrivemåten OsloMet – storbyuniversitetet.

— Taket er den femte fasade, og en slik logo gjør OsloMet synlig for eksempelvis dronefoto og på satellittbilder på Google Maps, forteller seniorrådgiver Vidar Holum ved Avdeling for eiendom til Khrono.

Har søkt

Idéen om å gjøre OsloMet synlig også fra lufta har eksistert hos Avdeling for eiendom i lang tid.

Taket er den femte fasade, og en slik logo gjør OsloMet synlig for dronefoto og på satellittbilder på Google Maps.

Vidar Holum

— Idéen og skissen har vi hatt en god stund, men det har ikke vært prioritert mens det har blitt jobbet med de andre fasadene, sier Holum.

Universitetet sendte nylig søknad om tiltaket til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

— Tidspunktet vi får utført merkingen blir avhengig av vær og føre framover, sier Holum.

Skiltdebatt

Skiltingen og OsloMets nye visuelle profil har skapt en spisset debatt denne høsten:

Da OsloMet-professorene Anders Breidlid og Ragnar Audunson kom tilbake til campus etter sommerferien, reagerte de på språkføringen i den nye skiltingen i et innlegg i Khrono.

Professorene reagerte på at det engelske navnet figurerte først og høyest i flere sammenhenger. Språkrådet mente OsloMet brøt egne språkregler med skiltingen.

Det kom også fram at flere av fasadeskiltene var satt opp uten tillatelse fra kommunen. Tillatelsen ble innvilget etter noen uker.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS