Prorektor for forskning og tidligere forksningsdirektør ved HiOA, Morten Irgens, skal ansette sin etterfølger i direktørstillingen.

24 vil bli forskningsdirektør

Høgskolen i Oslo og Akershus er i ferd med å ansette sin femte forskningsdirektør i løpet av åtte år. 24 personer har søkt, seks av dem er unntatt offentlighet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10 kvinner og 14 menn har søkt stillingen som forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Stillingen har så langt hatt høy gjennomtrekk og dette blir den femte forskningsdirektøren på høgskolen i løpet av åtte år. 

Av de 24 søkerne er det kandidater både fra Universitetet i Oslo, Tromsø, Stavanger og Nordforsk. 

Fra Nordforsk og UiO

Harald Botha (44) er organisasjonssjef i Nordforsk, den kinesiskfødte professoren Chunming Rong fra Universitetet i Stavanger og Barbra Noodt, avdelingsleder ved Klinikk for kreft, kirurgi og transplantasjon ved Universitetet i Oslo står på søkerlista. 

Det samme gjør også seniorforsker Trine Husøy ved Folkehelseinstituttet,  Ida Skaar, forsker og seksjonsleder ved Veterinærinstituttet og spesialrådgiver i Forskningsrådet, Torill Engen Skaugen. 

Vedkommende må ha god gjennomførings-evne, må kunne utvikle strategi, være flink med folk og jobbe tett og nært med fakultetene og sentrene.

Morten Irgens

Sarvendra Tharmalingam, førstelektor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo og Udatha, D.B.R.K. Gupta, postdoktor ved UiT NOrges arktiske universitet har også søkt jobben. 

Eks Ahus-direktør

Yngve Mikkelsen (51) står også på søkerlista. Han har tidligere vært direktør ved AHUS, men er nå medisinsk sjef i den norske avdelingen av det amerikanske bioteknologiselskapet Biogen Idec, som driver med forskning, utvikling, produksjon og salg av legemidler. Mikkelsen søkte også stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved HiOA da Tone Sandahl fikk jobben og han står også på søkerlista til ny direktør i Forskningsrådet, etter Arvid Hallén.

Professor Terje Gjengedal (58) er også en av søkerne til stillingen som forskningsdirektør ved høgskolen. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og kommer fra en stilling som konsernsjef i Sogn og Fjordane Energi.  Han har også vært seniorrådgiver i Norad, men driver nå sitt eget innovasjonsselskap. Gjengedal søkte også rektorjobben ved HiOA da Curt Rice ble ansatt. Han søkte også jobben som rektor ved Høgskolen i Lillehammer da Kathrine Skretting ble ansatt. 

Ingen interne søkere

Morten Irgens, som nå er prorektor for forskning, tiltrådte som forskningsdirektør ved HiOA høsten 2014 og  Anne Ullmann har fungert i stillingen som forskningsdirektør etter at Irgens ble prorektor i 2015 og mens man har vurdert hva man ville ha behov for etter innføring av ny ledermodell.  

Det er ingen offisielle interne søkere til stillingen denne gangen. Heller ikke fungerende forskningsdirektør Anne Ullmann står på søkerlista. Men seks søkere er unntatt offentlighet, fem av dem er kvinner. 

Stor gjennomtrekk

Ingen av de tidligere forskningsdirektørene ved landets største høgskole har sittet mer enn to år i stillingen. Nåværende direktør i NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning), Sveinung Skule, hadde jobben i 2008 og 2009, før han overlot stafettpinnen til nåværende direktør ved Lillehammer museum, Jostein Skurdal.

Skurdal sluttet også etter to år og ble etterfulgt av Christen Krogh, som sluttet for å bli avdelingsdirektør i  Forskningsrådet. Irgens overtok etter Krogh i 2014.

Må være flink med folk

— Vedkommende må ha god gjennomføringsevne, må kunne utvikle strategi, være flink med folk og jobbe tett og nært med fakultetene og sentrene, sa prorektor Morten Irgens til Khrono da han skulle karakterisere den neste forskningsdirektøren ved HiOA.

Forrige gang forskningsdirektørstillingen var utlyst, i januar 2014 var det 44 søkere og 17 av dem unntatt offentlighet. 

Les også: Flere nye direktører til HiOA

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS