Prorektor Anne Lise Fimreite

Fadderkos for rektoratet

Publisert

Det ble både kos og selfies da rektoratet prøvde seg som faddervakter fredag. En student ble til og med fulgt hjem av rektor.

Ved Den blå steinen samles faddervaktene hver kveld, så tidlig at studentene fortsatt er på vorspiel. På fredag var også rektoratet ved UiB med. Det ble både kos og hjemsending

Utenfor Scotsman står togakledde sykepleierstudenter, de fleste ikke så langt over <<lykkepromillen>>. 

– Hver time må de drikke vann. Vi er så opptatt av helse og ernæring på sykepleiestudiet. Målet er ikke bare å drikke seg full, forklarer fadder Sigrid Seim.

– Få med at hun er verdens beste fadder, og den kuleste dama! skråler de andre, før det er tid for mer dans. Og litt vann. 

Boller til fadderbarna
Rektor Dag Rune Olsen, prorektor Anne Lise Fimreite og viserektor Anne Christine Johannessen prater med studentene, og deler ut boller til de mest sultne. 

En student vil åpenbart skille seg ut fra de togakledde medstudentene, og har derfor valgt slåbrok. Etter å ha klassifisert den medisinske fysikeren Olsen som en <<åpenbar historielærer>> forteller han litt om hvordan fadderkvelden har vært så langt. 

– Jeg var egentlig ganske kjekk i kjeksen. Sto nede og danset på Scotsman. 

Og så sa vakten: <<Du må ut!>>

Sendt hjem 
Rundt kvartalet har en annen student sovnet på fortauet, forlatt av kompisene. 

– Bare gi meg ti minutter! ber han. 

Men rektor Olsen vil ikke la noen fryse på seg lungebetennelse på sin vakt, og rekvirerer raskt en drosje, før han eskorterer studenten hjem. 

I motsetning til tidligere års voldtekter og dødsfall har årets fadderdager gått forbi uten de store overskriftene. 

Og faddervaktene blir mer populære, jo senere på natten det er. 

Powered by Labrador CMS