God stemning da representanter fra Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo skulle møtes første gang for å se på samordning av studietilbud mellom de to institusjonene. Foto: Ola Sæther

Ser på samordning av studietilbud i Oslo

Mandag hadde arbeidsgruppen som skal se på samarbeidet mellom Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus sitt første offisielle møte. I juni skal gruppen legge fram rapport.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidsgruppen mellom Universitetet i Oslo (UiO) og Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ledes av prorektor på UiO, Ragnhild Hennum, og består av tre representanter fra hver institusjon. Helsefag og lærer/lektorutdanningene er tungt representert i gruppen.

Mandatet til arbeidsgruppen ble klart tidligere i høst.

Les også: Vurderer omfordeling av studietilbud i Oslo

Fin start

Ragnhild Hennum forteller at gruppen etter hennes syn hadde et bra første møte. 

— Møtet ble brukt til å bli bedre kjent med både hverandre og mandatet vårt, samt legge opp planen for arbeidet vårt det nærmeste halvåret, forklarer Hennum.

— Gruppen er tungt representert på områdene lærer/lektor og helsefag. Det er disse områdene som står først i køen med tanke på mer samarbeid?

— De to institusjonene samarbeider mye i dag, og kanskje særlig på de to nevnte områdene. Arbeidsgruppen skal ha en overordnet innretning, men arbeidet vil starte med disse, forklarer Hennum. 

Det kan hende vi til sammen kan opprettholde en masterretning som har litt svak søkning hvis den legges til ett sted, i stedet for to.

Knut Patrick Hanevik

Første møte, leder prorektor UiO Ragnhild Hennum stående bak:

Fra HiOA (t.v.): Prorektor for utdanning Nina Waaler, dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, Knut Patrick Hanevik og prodekan for utdanning ved Fakultet for helsefag, Ingrid Narum. Fra UiO: Dekan Berit Karseth, Det utdanningsvitenskapelige fakultet og 
Instituttleder Nina K. Vøllestad, Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet.

Gruppens mandat

Arbeidsgruppen skal vurdere arbeidsdelingen mellom institusjonen med utgangspunkt i følgende parametre:

  • Muligheter for konsentrasjon og rasjonell bruk av ressurser
  • Sammenheng med fagmiljøer og utdanninger ellers ved institusjonen
  • Betydningen av fagmiljøer og utdanninger for realisering av institusjonenes strategier
  • Regionens behov for kandidater, kunnskap og kompetanse

Arbeidsgruppen kan benytte seg av de data og analyser som er tilgjengelige ved den enkelte institusjon. Gruppen kan også bestille analyser ved behov. 

Se også:

Les også: 

— Spennende pedagogisk samarbeid

Dekan Kmut Patrick Hanevik på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) på HIOA er en av to pedagogiske representanter i arbeidsgruppen.

I arbeidet med å gjøre lærerutdanningen femårig, ser både HiOA og UiO at de kan ha nytte av samarbeid og se lektorutdanning (det er foreslått at det skal kalles lektorutdanning fra 2017) 1-7, 5-10 på HiOA og lektorutdanning 8-13 som ligger til UiO, mer i sammenheng.

— Det kan handle om samarbeid om enkelte kurs. Det kan hende vi til sammen kan opprettholde en masterretning som har litt svak søkning hvis den legges til ett sted, i steden for to, eksemplifiserer Hanevik.

Han understreker også at partene er helt i startfasen i samordningsdebatten, og vil i likhet med Hennum komme tilbake og være mer konkret på et senere tidspunkt.

I et intervju med Khrono tidligere i høst ga prorektor Nina Waaler klart uttrykk for at hun var utålmodig både etter å komme igang og å få resultater av gruppearbeidet. 

— Hva forventer du å få ut av arbeidet i gruppa? 

— Jeg forventer endringer, og en god og åpen diskusjon, sier Waaler. 

— I praksis vil det si at HiOA overtar noen fag/utdanninger fra Universitetet i Oslo og de fra HiOA? 

— Ja. Helt konkret kommer vi også til å ta fram igjen det gamle forslaget fra en tidligere arbeidsgruppe om at tannteknikk fra HiOA bør legges inn under Fakultetet for odontologi på UiO, for eksempel, sier hun og viser til at Universitet- og høgskolerådet (UHR) nå for eksempel har opprettet et profesjonsråd der både tannpleiere, tannleger og tannteknikere er sammen, sa Waaler den gangen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS