Rektor Curt Rice Curt Rice og rektor Ole Petter Ottersen Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Rektorene fornøyde med det nye byrådets satsing på kunnskap

Det nye byrådet vil ha Oslo som kunnskapshovedstad, utvikle studentmodell à la Trondheim og støtter ambisjonen til Høgskolen i Oslo og Akershus om å bli universitet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet, SV og De Grønne la fram sin nye byrådsplattform i dag, og både rektor Ole Petter Ottersen på Universitetet i Oslo (UiO) og rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er fornøyde med satsingen på Oslo som både nasjonal og internasjonal kunnskapshovedstad. 

— Dette er flott , sier rektor på HiOA, Curt Rice.

— Det er svært spennende for oss at byrådet helt eksplisitt støtter vår ambisjon om å bli et universitet. Et sterkt universitet vokst ut av dagens HiOA, vil både være en styrke for kunnskapsbyen, men også UiO, legger Rice til i sin første kommentarer til plattformen.

— Dette ser rett og slett lovende ut for den nye kunnskapshovedstaden Oslo. Jeg er veldig fornøyd, sier UiO-rektor Ottersen i en kommentar til Khrono.

Førstkommende onsdag skal byrådet konstitueres, og ny ordfører velges. Da er det Marianne Borgen fra SV som blir ordfører og Raymond Johansen fra Ap som blir byrådsleder.

De tre partiene har utarbeidet en felles plattform.

Se også: Byrådsplattformen

Vil samarbeide tett

Og Ottersen har grunn til å være fornøyd. Flere av formuleringene i byrådsplattformen er nesten som klippet ut av en blogg som universitetsrektoren skrev omtrent da byrådsforhandlingene begynte. 

Byrådet ønsker tett samarbeid med høgskolene og Universitetet i Oslo for å utvikle byen til en nasjonal og internasjonal kunnskaps- og studenthovedstad. Det må legges godt til rette for at forskere og utenlandske studenter kan etablere seg i byen, blant annet - og dette er et av punktene HiOA og UiO har planlagt å samarbeide om.

Les også: Kunnskaps-hovedstaden Oslo

(Full støtte til rektor på Universitet i Oslo, Ole-Petter Ottersen)

De siste årene har det vokst fram nye entreprenørskapsmiljøer i verdensklasse i Oslo, skriver partiene i sin plattform, og trekker fram miljøer blant annet innenfor nye områder som helseteknologi (Med-tech), utdanningsteknologi (Ed-tech) miljøteknologi (Clean-tech).

Byrådet vil støtte og bidra til å bygge opp flere kreative og innovative arbeidsfellesskap.

Støtter universitetsambisjon

De tre partiene streker opp følgende satsingsområder for perioden:

  • Utvikle og videreføre samarbeidet med Universitetet knyttet til Tøyenløftet og Tøyen skole, og et samarbeid om Vitensenter, klimasenter og veksthus.
  • Lage en campusstrategi for Oslo i samarbeid med studiestedene, studentene og SiO etter modell fra Trondheim.
  • Styrke samarbeidet med kunnskapsmiljøene og bidra til mer innovasjon for en grønn byutvikling.
  • Støtte Høgskolen i Oslo og Akershus sine ambisjoner om å bli et profesjonsuniversitet.
  • Styrke kollektivtilbudet og sykkelveiene mellom studiestedene, studentbyene og sentrum.
  • Styrke kontakten mellom grunnopplæringen og universitet eller høyskole.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS