Forventer et nøkternt budsjett

Publisert

Universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken forventer ingen store overraskelser når det hun tror er et stramt statsbudsjett skal presenteres torsdag.

– Jeg har ikke forventninger om at det blir noen store påplussinger. Som vi har hørt fra regjeringen må vi være forberedt på at det blir stramt, sier Elvbakken da På Høyden spør om hennes forventninger til statsbudsjettet.

– Ettersom UiB gjorde det godt i 2010 så forventer jeg at vi får økte resultatinntekter og er innstilt på at det blir et nøkternt budsjett uten de store overraskelsene. Det vil være veldig fint om den frie konurransearenaen i Forskningsrådet styrkes. Vi håper veldig at grunnforskningsløftet blir en realitet. UiB har forpliktet seg til å foreslå for vårt styre at vi skal sette av 25 millioner kroner dersom det blir et spleiselag med departementet, så det blir veldig spennende.

Ellers er hun klar på at hvilken lønns- og priskompensasjon som gis vil ha stor betydning for universitetet.

Bekymret for forskningen
Rektor Sigmund Grønmo ønsket tirsdag ikke å kommentere statsbudsjettet før det er lagt frem, men i forrige uke uttrykte han bekymring for forskningsbudsjettet overfor Studvest.

På grunn av lav rente ventes avkastningen til Forskningsfondet å reduseres betraktelig.

– Det er viktig at regjeringen kompenserer for de tapte midlene, og at nye midler har samme innretning som tidligere slik at vi fortsatt kan støtte den frie og grunnleggende forskningen, sa Grønmo til studentavisen.

– Et stykke igjen
I tillegg ønsket Grønmo seg flere fullfinansierte studieplasser for å møte det økende behovet for studieplasser uten å måtte nedprioritere kvaliteten. Men ifølge Studvest er han ingen optimist foran neste års stramme budsjett:

­– Regjeringen skal ha honnør for ambisjonene i Soria Moria, men har nok et stykke igjen før de når målene.

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2012 blir lagt frem klokken 10.00 torsdag 6. oktober.

Powered by Labrador CMS