Debatt

Kandidat: Henrik Asheim. Karakter: Ikke bestått.

Tilbakemelding på obligatorisk oppgave: «Student-krisepakke».

Forskning- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim (H), får ikke bestått av innleggsforfatteren.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vurdering: Din innlevering i denne oppgaven holder ikke mål. Besvarelsen din dekker ikke over alle områdene jeg hadde forventet og strekker ikke til på de områdene du har dekket over. I tillegg leverte du altfor sent og da forventes det i alle fall et bedre resultat.

Den største utfordringen med løsningen din er at du har misforstått oppgaven. Det blir feil å gå inn med utgangspunkt i at den tapte inntekten skal dekkes med å utvide lånet til studentene. Da gir du i realiteten ingen støtte i det hele tatt, du bare lar studentene påta seg mer gjeld.

Du får ikke godkjent på denne besvarelsen. Du har anledning til å levere på nytt. Denne gangen håper jeg at du leverer en krisepakke til studentene som gir støtten som stipend, ikke lån. Ellers kan jeg garantere at du får strykkarakter.

Brynjar Andersen Saus

Dette utgangspunktet gir følgefeil gjennom hele resten av oppgaven som gjør at helheten ikke svarer på utfordringen du skulle besvare. Det blir umulig for meg å gi deg godkjent når du ikke har løst oppgaven, uansett om resten av innleveringen din hadde vært strålende, noe den ikke var.

Det kan virke som du i besvarelsen din gjennomgående undervurderer studenter som samfunnsdeltakere som jobber, betaler skatt og bidrar som alle andre. Du ser heller ikke ut til å ta hensyn til at mange studenter er helt avhengig av jobbene de nå har mistet og blir satt i en enda verre situasjon når de er ferdig på studiet på grunn av den ekstra gjelden du tvinger på dem.

Særlig syns jeg det er merkelig at du sliter med å forstå dette når både du og dine klassekamerater i regjeringen virkelig har tatt til dere behovene til store selskaper og millionærer. I den anledningen kunne dere nærmest ikke slutte å pøse ut penger og de fikk til og med lov å ta utbytte om de ønsket. Håper du fremover i dette faget kan benytte noe av tankesettet du bruker for å finne løsninger for de aller rikeste når du skal vurdere studenter, arbeidstakere og vanlige folk.

Du får ikke godkjent på denne besvarelsen. Du har anledning til å levere på nytt. Denne gangen håper jeg at du leverer en krisepakke til studentene som gir støtten som stipend, ikke lån. Ellers kan jeg garantere at du får strykkarakter.

Powered by Labrador CMS