Kristin Vinje ble hentet inn til Universitetet i Oslo av dekan Morten Dæhlen (t.h.) høsten 2017. Nå slutter hun for å bli dekan i rektor Arne Krumsviks ledergruppe på Høyskolen Kristiania. Foto: Privat

Slutter ved Universitetet i Oslo for å bli dekan på Høyskolen Kristiania

Ny jobb. Tidligere høyrepolitiker Kristin Vinje, blir en av fire dekaner ved Høgskolen Kristiania fra høsten. Hun slutter som visedekan ved Universitetet i Oslo etter mindre enn to år i stillingen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere høyrepolitikeren og nåværende visedekan på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Oslo, Kristin Vinje, skal fra august lede Høyskolen Kristianias kommende School of Health Sciences.

Vinje blir en av fire dekaner i den nye ledergruppen til rektor Arne H. Krumsvik.

Det er spennende å være med på å bygge opp kompetanse hos en aktør med klare ambisjoner om å etablere seg som det første private universitetet i Norge.

Kristin Vinje

— Kristin Vinje har solid erfaring både som forsker og leder. Hennes bakgrunn fra akademia, næringsliv, offentlig sektor og politikk vil være viktig i arbeidet med å bygge Norges første private universitet, sier Krumsvik i en pressemelding.

Doktorgrad fra Universitetet i Oslo

Vinje tok i 1994 doktorgraden sin ved Kjemisk instiutt ved fakultetet hvor hun i dag er visedekan for innovasjon og samfunnskontakt. Vinje har også vært forsker ved Sintef i flere år etterfulgt av en periode i Nærings- og handelsdepartementet, der var hun avdelingsdirektør med ansvar for forskning og innovasjon. Hun var også aktiv i etableringen av en egen forskerskole som direktør ved Simula.

— Jeg ser frem til å bruke mine erfaringer fra ulike steder til å bygge opp en god forskerutdanning innen ulike helsefag ved Høyskolen Kristiania. Det er spennende å være med på å bygge opp kompetanse hos en aktør med klare ambisjoner om å etablere seg som det første private universitetet i Norge, sier Vinje ifølge en pressemelding fra høyskolen.

Kort tid som visedekan

— Det føles litt som å komme hjem igjen, etter en lang rundtur i mange ulike posisjoner, sa Vinje til Khrono sommeren 2017 da det ble kjent at hun skulle begynne i ny jobb ved UiO.

Vinje satt som stortingsrepresentant i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen for Høyre fra 2013-2017, men ble ikke renominert på sikker plass for partiet til valget høsten 2017. Dekan ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo, Morten Dæhlen, oppnevnte henne dermed som visedekan og hun tiltrådte 1.oktober samme år.

Ifølge Uniforum reagerte fagforeninger på ansettelsen som skjedde uten utlysning.

Kristin Vinje har vært ansatt som visedekan i vel halvannet år på UiO og har i perioden søkt flere jobber. Hun sto på søkerlisten til universitetsdirektørstillingen ved Universitetet i Oslo og hun var også en av søkerne til direktørstillingen i utdanningsetaten i Oslo kommune etter Astrid Søgnen. Men nådde ikke opp i noen av disse.

Vinje starter i den nyopprettede stillingen 1. august, da Høyskolen Kristiania omorganiseres i fire avdelinger: School of Health Sciences, School of Arts, Design, and Media, School of Economics, Innovation, and Technology og School of Communication, Leadership, and Marketing.

– Vi skal doble studenttallet fra 10.000 til 20.000, derfor organiserer vi oss for vekst, sier rektor Arne H. Krumsvik. De tre andre dekanansettelsene skal være avklart i løpet v et par-tre uker.

— Det har vært en formidabel interesse for de fire dekan-stillingene. Etter utlysning og aktivt søk hadde vi over 80 kandidater totalt, halvparten internasjonale, sier Krumsvik til Khrono.

Flere profilerte ansettelser

Krumsvik ble ansatt som rektor ved Kristiania 1.august i fjor. Siden den gang har han gjort flere profilerte ansettelser ved høyskolen. Christen Krogh gikk fra direktørstilling i Forskningsrådet til prorektor for arbeidsliv og innovasjon. Audun Farbrot er hentet inn fra BI for å bli fagsjef for forskningskommunikasjon, medieprofessor Jens Barland forlater NTNU til fordel for Høyskolen Kristiania og den profilerte medieforskeren Bente Kalsnes slutter ved OsloMet og begynner ved Høyskolen Kristiania 1.juni.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS