Dolly og Donald observert i Pilestredet Park

Et sikker vår og sommertegn på Høgskolen i Oslo og Akershus er når det risler vann i Bislettbekken igjen. Ved årets oppstart ble andeparet Donald og Dolly etterlyst, nå er de endelig observert.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et sikkert tegn på at sommeren snart står for døra ved HiOA: Da risler vannet i Bislettbekken igjen, men en stor bekymring hadde dukket opp ved årets oppstart: Andeparet Dolly og Donald hadde ikke dukket opp.

Men nå kan Dwarkanath Pramanik fortelle godt nytt:

— Det var dumt å lese at Dolly og Donald ikke hadde blitt observert, men i tilfelle ingen andre har sagt fra så er de tilbake.
Jeg så dem både utenfor PP33 og i selve Pilestredet Park tidligere i dag, forteller Pramanik, og vedlegger to bilder (over og under).

Historisk bekkeleie

Det er vår og snart sommer på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Sentralt på campus Pilestredet ligger bekkefaret Bislettbekken.

Det er KLP eiendom som sørger for at vannsystemet i Bislettbekken blir renset og holdt i orden. Den kunstige bekken gjennom campus Pilestredet er bygd opp over den egentlige bekken som ble lagt i rør for rundt 100 år siden.

Og som vanlig overvåket HiOAs Vidar Holum (se video over og bildet under) at bekken og vannet rant som det skulle i år også.

Starter på over 12 grader

Neste stopp for Holum og Bislettbekken er Reiseradioen på NRK til sommeren, da han håper de vil ta inn badetemperaturen fra bekken, i år også, men til ære for Khrono og våre lesere, ble tempen testet allerede nå ved ved åpningen.

— Det er bare å finne fram badebuksa, her er det allerede over 12 grader, meddeler Holum.

Mørke skygger over bekken

Vassdragsgutta til KLP Eiendom hadde imidlertid i år en stor bekymring. Hvert år i april pleier andeparet Dolly og Donald, som vassdragsgutta har valgt å kalle dem, å dukke opp nederst i bekken ved vaktbua, men så langt i år er det ingen som har sett dem.

— Vassdragsgutta vurderer aksjon for å finne ut av dette, forteller Holum.

Her er de to i fjor -  som først var savnet, men nå endelig observert: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS