Studentredaksjonen har akkurat satt i gang arbeidet sitt i Khrono og praktiserer også stang-selfie. Finn ut hvem de er i saken under.

Her er Khronos nye studentredaksjon

Khrono har styrket studentredaksjonen for høsten, og Østfold fylke er sterkt overrepresentert. Bli kjent med hele redaksjonen her.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khronos studentredaksjon består av i alt tretten mennesker, tre fotografer og ti reportere. De er klare til å ta Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) med storm. Av de åtte nyrekrutterte i høst, kommer hele tre av dem fra Østfold fylke.  

— Jeg har en veldig god magefølelse på denne gjengen. Vi har nettopp hatt oppstartsseminar og vi har høye journalistiske ambisjoner for året som kommer og allerede en lang liste med ideer, sier redaktør Tove Lie. 

Talent og gode ideer

— Men det er flere her som aldri har skrevet en journalistisk sak i hele sitt liv før her? 

— Det stemmer. Folkene er plukket ut gjennom intervjuer fordi de har talent og tenker journalistisk og kritisk, fordi de er engasjert og opptatt av verden rundt seg og fordi de er kreative og har gode ideer. Ingen får jobb i Khrono fordi de «alltid har likt å skrive», sier redaktøren.

Ingen får jobb i Khrono fordi de <<alltid har likt å skrive>>.

Tove Lie

Bratt læringskurve

Den lille Khronoredaksjonen på to fast ansatte lover, og gjennomfører, tett coaching, opplæring og oppfølging av hver enkelt av ferskingene. Og etter å ha vunnet både Fagpresseprisen 2014 og to skandinaviske designpriser, har redaksjonen mye å leve opp til.

— Flere har en bratt læringskurve nå i starten. Hos oss lærer de å bli seriøse journalister i praksis, og det er er ingen dum erfaring for de som vil «gjøre en forskjell», sier Lie, og understreker at de legger opp arbeidet i redaksjonen slik at det er mulig å følge studiene. 

Dette er redaksjonen

I front på bildet, med selfie-stangen, står fotograf Cicilie S. Andersen (23) fra Harstad i Troms. Hun studerer fotojournalistikk ved HiOA, og har akkurat begynt på sitt andre år som foto-student og sitt første år i Khrono. Tidligere har hun studert ved Norges Kreative høgskole. 

Rett bak henne står Khrono-Karen Setten (20) fra Steinkjer og Tommy Wiik (19) fra Hareid på Sunnmøre. Begge har allerede vært del av Khronos studentredaksjon i et år, og de studerer journalistikk på andreåret. 

Ytterst til venstre på bildet finner man Jonas Sundquist, fra Oslo, som er tredjeårs journalistikkstudent. Han er ny som studentreporter, med bakgrunn blant annet fra NRK Østlandssendingen. 

I midten bak dem står Ismail Øzkan og Eira Lie Jor, som begge har vært en del av studentredaksjonen tidligere og som har erfaring fra henholdsvis en tyrkisk avis og VG. Ismail Øzkan studerer økonomi- og administrasjon, mens Eira Lie Jor studerer journalistikk. De er begge fra Oslo. 

Ytterst til høyre i bildet står fotograf Wanda Nathalie Nordstrøm fra Sarpsborg. Hun gikk ut fra fotojournalistutdanningen ved HiOA våren 2014, og har erfaring blant annet fra Dagsavisen. 

Bakerst fra venstre står Maja Walberg Klev (19) fra Mandal og Anne Lindholm (21) fra Skiptvet i Østfold, som er ferske studentreportere. Begge har begynt på journalistutdanningen ved HiOA nå i år. Anne Lindholm har erfaring blant annet fra avisen Smaalenene. 

I midten bakerst står nyrekruttert studentreporter Øystein Fimland (27) fra Bergen, som tidligere har vært studentrepresentant i høgskolestyret ved HiOA og aktiv i Studentenes fakultetsråd (SFR) og leder for studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen. Han er nesten ferdig utdannet økonom fra HiOA.

Bak han igjen står Torbjørn Jonassen (26), snart utdannet farmasøyt fra HiOA, tidligere nestleder i Studentparlamentet ved høgskolen og aktiv på Samfunnet Bislet. Torbjørn Jonassen er fra Fredrikstad. 

Sist, men ikke minst har Khrono fått med journalistikkstudent Julia Steen Loge (31) på studentreporterlaget. Julia har bred erfaring fra både media- og organisasjonslivet, og er i tillegg til å være studentreporter i Khrono, redaktør i Utveier, medlemsbladet til organisasjonen Attac.

I tillegg til disse er også student på fotojournalistikk Skjalg Bøhmer Vold (33) tilknyttet studentredaksjonen, og har vært med siden før lanseringen i april 2013. Det er verdt å merke seg at også Vold er fra Østfold, nærmere bestemt Halden.

Hva er dette?

 — Nesten en tredjedel av studentredaksjonen fra Østfold, hva er det? 

— Jeg er veldig fornøyd med kjønnsbalansen, 6-7, med miksen av noe erfaring og ingen erfaring, med aldersspennet og at vi har folk fra andre institutter enn journalistikk også. Men den geografiske tilhørigheten med stor overvekt fra Østfold var et pussig sammentreff. Det kommer nok mye godt fra Østfold, ler redaktøren.

Du kan følge Khrono på facebook: Khronoavispå twitter: @AvisenKhrono  og på instagram: AvisenKhrono.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS