rettssak

Behring Breivik er student ved Høgskolen i Molde

Massedrapsmannen har tatt to eksamener ved høgskolen.

Psykiater Randi Rosenqvist under andre dag av rettssaken der terrordømte Anders Behring Breivik begjærer seg prøveløslatt etter 10 års soning. Saken foregår fysisk i en provisorisk rettssal i Skien fengsel.
Publisert

Den terrordømte massedrapsmannen Anders Behring Breivik (42) er student ved Høgskolen i Molde.

VG siterte onsdag psykiater Randi Rosenqvist på at Anders Behring Breivik før jul avla to eksamener i business administration ved HiMolde.

Opplysningen kom fram i Telemark tingrett, som denne uka behandler Breiviks krav om å bli prøveløslatt.

Økonomi og administrasjon

Rektor ved HiMolde, Steinar Kristoffersen, bekrefter overfor Panorama at Breivik har tatt to emner i økonomi og administrasjon ved høgskolen i høstsemestet, og at han er oppmeldt i to nye emner innen samme fagkrets denne våren.

Kristoffersen opplyser at i tillegg han selv og tidligere høgskoledirektør Gerd Marit Langøy, har studiekontoret ved høgskolen og de aktuelle emneansvarlige blitt orientert om at Breivik er fjerntstudent ved Høgskolen i Molde mens han soner forvaringsdommen i Skien fengsel.

– Breivik har ingen mulighet for interaksjon med andre studenter ved HiMolde, og han har heller ikke direkte kontakt med faglærere, sier Kristoffersen.

Rett til høyere utdanning

I en melding til høgskolens ansatte som ble publisert onsdag ettermiddag skriver informasjonssjef Jens Straumsheim blant annet:

«Høgskolen presiserer at alle innsatte i norske fengsler har rett til å ta høyere utdanning i Norge, dersom de oppfyller opptakskravene og når opp i konkurransen med andre søkere.

All kontakt mellom ABB og HiMolde har skjedd via kontaktperson i Kriminalomsorgen.»

I 2012 ble Breivik dømt til forvaring i 21 år for å ha drept 77 mennesker i terrorangrepene 22. juli 2011 mot regjeringskvartalet og AUFs sommerleir på Utøya.

Breivik skiftet i 2017 navnet sitt til Fjotolf Hansen.

Powered by Labrador CMS