Michael Melbye ble gjenvalgt og skal leder Studentorganisasjonen i Sørøst-Norge fra 1. juli. Foto: Øyvind Aukrust

Studentleder Melbye gjenvalgt i Sørøst-Norge

Michael Melbye tok gjenvalg, og hadde seks motkandidater på ledervervet. Hele 19 kandidater stilte til arbeidsutvalget.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens de fleste studentdemokratier velger sin øverste ledelse gjennom en valgt forsamling, som et studentparlamentet eller -ting, valgte Studentdemokratiet i Sørøst-Norge å gjennomføre urnevalg.

— Det var syv veldig kompetente mennesker som stilte, dét tror jeg ikke det er mange institusjoner som kan skilte med, sier ny-gjenvalgt studentleder Michael Melbye og fortsetter:

— Urnevalget har skapt mye engasjement, og det er kjempegøy når det er så mange gode kandidater.

Melbye forteller at urnevalg på ledelsen er en ordning som stammer fra den gamle studentorganisasjonen i Telemark, og at det handler om å skape engasjement og blest blant 17.000 studenter fordelt på åtte campus i tre fylker.

— Det er ingen tvil om at det har vært det denne gangen. Jeg tror vi har blitt veldig synlige på institusjonen og det er mange som har lagt merke til oss, sier han.

Spesielt leder kommer til å reise mye, og vi kjører samme linje som høgskole-
ledelsen med mobil ledelse. Det er nødvendig siden vi er så
oppsplittet.

Michael Melbye

Fornøyd med spredningen

Studentorganisasjonen i Sørøst-Norge har et arbeidsutvalg hvor tre er frikjøpt på fulltid, i tillegg til internasjonalt ansvarlig og velferdsansvarlig i 20 prosentstillinger.

Melbye forteller at de hadde kandidater fra seks av åtte campus, og han er stolt over at de klarte å aktivisere på forskjellige campus.

Tre av de fem studentene som danner organisasjonens arbeidsutvalg ble valgt fra Porsgrunn, og to fra Kongsberg.

— Det nye arbeidsutvalget kommer fra begge de to tidligere høgskolene, sier han og legger til at det under et døgn før nominasjonen stengte var seks kandidater, før det strømmet til på slutten.

Med seg i det nye arbeidsutvalget får Melbye:

  • Elin Cornaby Gravningen som organisatorisk nestleder.
  • Petter Sætre som politisk nestleder.
  • Tine Haukenes Mitchell som velferdsansvarlig.
  • Eton Williams som internasjonalt ansvarlig.

Heftig pendling

Han forteller at de nok ikke kommer til å ha fast kontorsted hele tiden, men heller ha arbeidsdager på alle studiesteder.

— Minimum to dager i uken skal arbeidsutvalget være samlet på ett av studiestedene. Spesielt leder kommer til å reise mye, og vi kjører samme linje som høgskoleledelsen med mobil ledelse. Det er nødvendig siden vi er så oppsplittet.

Ifølge Melbye har høgskolen lovet å legge til rette, og satser på e-læring:

— Så jeg går utifra at det blir satset på e-møter også, slik at vi kan få til det gode arbeidet uten å måtte reise hver eneste dag.

Bygge opp de lokale studentrådene

— Hva er det første dere skal ta tak i som nytt arbeidsutvalg?

— Mine viktigste saker er automatisk begrunnelse på eksamen, og det å bygge opp studentrådene på campus godt, slik at de kan jobbe effektivt for de sakene man brenner for lokalt på campus, sier Melbye.

Han forteller at det er vanskelig for arbeidsutvalget å jobbe mye med de lokale sakene, og at det derfor er viktig med gode lokale studentråd.

— Jeg vil i tillegg jobbe mye med læringsmiljø og hva som stimulerer til god læring. Her er både grupperom, gode forelesninger, varierte undervisningsformer og godt studiemiljø viktig, sier han.

Fusjonerte til to ledere

Melbye var etter fusjonen politisk leder og satt sammen med organisatorisk leder Kristian Tornås.

— Det var en interrimordning fordi man ikke ønsket å miste kompetansen i dem som allerede satt som ledere, og det var godt å kunne fordele arbeidsmengden på oss to, sier Michael Melbye.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS