Jobber fram ny ledelse for fusjonerte studenter

Fusjonen mellom de to demokratiene til den nye studentorganisasjonen på Høgskolen Sørøst-Norge var ikke helt udramatisk. Politisk leder ved den nye organisasjonen mener dette er positivt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. januar 2016 fusjonerte ikke bare høgskolene i Buskerud og Vestfold med Telemark til å bli Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN). Utdanningsinstitusjonenes studentdemokratier fusjonerte også.

Politisk leder for det nye studentdemokratiet i Sørøst-Norge, Michael Melbye, skal arbeide sammen med organisatorisk leder Kristian Tornås for å få på plass en ordning for ny ledelse fra 1. juli.

— Det er kun i interimperioden det skal være to ledere, sier han og forteller at arbeidet med den nye ledelsen er godt igang.

Forskjellige organisasjonskulturer

Selv om man er sammenslått er jo også HSN i en interrimperiode, så det er viktig at vi utnytter dette rommet studentene har til å påvirke den nye
institusjonen.

Michael Melbye

— Hva er de viktigste sakene for dere denne våren?

— Hovedsakelig er det å få på plass et nytt studentdemokrati. Selv om man er sammenslått er jo også HSN i en interimperiode, så det er viktig at vi utnytter dette rommet studentene har til å påvirke den nye institusjonen, sier Melbye.

Melbye mener at fusjonen mellom Studentorganisasjonen i Telemark og Studentparlamentet ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold har gått bra:

— Vi var to studentdemokratier som ble drevet på ganske forskjellige måter, med forskjellige organisasjonskulturer. Da må man gi og ta, og bringe videre de beste løsningene og sette det sammen til noe bra.

— Har det vært helt udramatisk?

— Det blir fort litt kniving når begge sider mener man har gode løsninger som man vil holde på. Det stod litt stille en periode, men med nytt parlamentet var vi igang igjen, svarer Melbye og fortsetter:

— Det er egentlig bra at det går litt varmt, det viser jo at man har hatt to gode organisasjoner som studentene vil ta vare på. Da er det viktig med grundige prosesser slik at alle blir hørt, og ingen føler seg overkjørt.

Ikke tatt stilling til to av potetene

(Melbye og organisatorisk leder Kristian Tornås)

Tidligere i fusjonsprosessen mellom de to høgskolene var spørsmålet om den nye institusjonen skulle ha valgt eller ansatt rektor. De to institusjonene hadde hver sin modell, og resultatet ble ansatt rektor.

— Slik det er nå er studentene fornøyde med den løsningen. Den gamle studentorganisasjonen i Telemark hadde tidligere et vedtak for ansatt rektor, men det var tilbake til 2014. Vi har ikke vedtatt noe nå, men det har heller ikke vært noen diskusjoner om det og mitt inntrykk er at studentene er fornøyde med ordningen vi har nå, sier Michael Melbye.

— Hva med spørsmålet om førstekompetanse hos dekaner?

— Vi har ikke tatt noen stilling til det enda, så kan jeg ikke kommentere.

Les også: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS