Khrono-redaktør nominert til nyskapende redaktørpris. Foto: Picasa

Khrono-redaktør kan bli årets nyskaper

Oslo redaktørforening deler ut årets priser neste uke. Khrono-redaktør Tove Lie er en av tre nominerte i kategorien nyskaper.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Redaktørforening skal 12. mars dele ut priser til årets redaktør, årets nyskaper og årets meningsbærer. I tillegg skal de dele ut en hederspris.

Khronos redaktør er nominert i klassen for årets nyskaper.

Nyskaperne

Om prisen heter det:

«Prisen går til en redaktør som har stått i spissen for en lovende nyetablering eller konseptuell nyskaping på mediemarkedet (uke- og fagpresse, avis, radio/TV, internett, mobil).»

Tove Lie er nominert sammen med:

  • Sverre Amundsen, Aftenposten
  • Svein-Erik Hole, Teknisk Ukeblad

— Svært hyggelig

Redaktør Lie mottok nyheten om nominasjon fredag ettermiddag.

— Dagens defintivt hyggeligste epost. Og veldig overraskende, sier Khrono-redaktøren.

Lie har tidligere sørget for at den uavhengige nettavisen som er eid av Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) dro i land selveste hovedprisen i Fagpressen i juni 2014 (bildet under), og hentet hjem to skandinaviske designpriser for Khrono i København sist høst.

Nå er hun selv nominert i klassen for Årets nyskaper.

— Det er et to svært dyktige redaktører og hederskarer som er nominert i samme kategori, så det er stor stas å være nominert i slikt selskap , sier Lie.

En anerkjennelse

— Det blir selvsagt spennende førstkommende torsdag. Men allerede i dag synes jeg vi kan si at nominasjonen i seg selv er en anerkjennelse,  ikke bare til meg, men til Khrono og hele den fabelaktige gjengen som står på for at nettavisen stadig utvikler seg i rekordfart, sier hun. 

Tove Lie signerte denne uka kontrakten som fast redaktør i Khrono. Så nå er verken avisen eller redaktøren midlertidig lenger. 

— Litt morsomt akkurat det. Khrono er jo bokstavelig talt en nyskapning. 2014 var vårt første hele driftsår, og det året vi ble permanent avis, sier Tove Lie. 

Åmås juryleder

Juryen for Årets redaktørpriser ledes av direktøren i Fritt Ord, Knut Olav Åmås. Øvrige jurymedlemmer er: 

Hege Bjørnsdatter Braaten,  nyhetsredaktør i dittOslo/Nettavisen og varamedlem i OR-styret,
Kjersti Sortland, ansvarlig redaktør i Budstikka, Rolf Johansen, Journalist i NRK og  leder av Oslo Journalistklubb og Ellen Arnstad, sjefredaktør i Se og Hør og forlagsredaktør i Aller Media. 
 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS