HiOA-studenten Christoffer Storm Tiller Alsvik (24) synes studentpolitikk er så morsomt at han bruker mesteparten av fritiden sin til dette. Foto: Patrick da Silva Sæther

Hekta på studentverv

Christoffer Storm Tiller Alsvik (24) er en slags norgesmester i studentverv på høgskolen med sine elleve betalte og ubetalte posisjoner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Hadde jeg bare hatt halvparten av vervene, ville jeg kanskje ikke hatt kapasitet til å gjøre noen av dem, spøker Alsvik.

Christoffer Storm Tiller Alsvik går andre året på Sosialt arbeid på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Han liker rett og slett å ha mye å gjøre. Det er et bevisst valg at timeplanen er så trang at han alltid går fra ett prosjekt til et annet.

I dag har han elleve betalte og ubetalte studentverv på høgskolen. 

Fridag hver tredje uke

— Jeg har veldig mye å gjøre og ikke så veldig mye tid til å sette meg ned, men jeg opplever at jeg får større arbeidskapasitet jo mindre fritid jeg har. Jeg prøver å gi meg selv en fridag hver tredje uke til å slappe av, sier Alsvik.

 Jeg prøver å gi meg selv en fridag hver tredje uke.

Christoffer Alsvik

Alsvik er blant annet nestleder i Studentenes Fakultetsråd for Samfunnsfag som er en 10 prosents betalt stilling. For vervene i fakultetsstyret, instuttrådet, praksisutvalget og utvalget for fjerde eksamensforsøk får han betalt per time.

— Jeg lever ikke av vervene økonomisk, men det er heller ikke derfor jeg tar på meg dem. I tillegg har jeg deltidsjobb i butikk, sier han.

Engasjement på ulike nivåer

Da han startet på HiOA hadde han ikke et bevisst ønske om å delta i studentdemokratiet. Det var venninnen til søsteren, en annen HiOA-student, som anbefalte Alsvik i å engasjere seg i studentpolitikk.

— Jeg har jo alltid likt å mene ting, så jeg ble rekruttert til flere verv etterhvert. Når du først har noen verv er barrièren for å ta på seg enda ett, mindre enn når du takker ja til det første, sier Alsvik. 

Alsvik representerer studentene på flere nivåer, både på og utenfor høgskolen. Han forteller at han får god oversikt over både saker og studentenes meninger når han sitter i ulike posisjoner i studentdemokratiet.

— Hvordan påvirker det studentdemokratiet at en person tar på seg så mange verv?

— Det blir veldig mye kunnskap sentralisert rundt få personer. Dette kan være nyttig når man har få engasjerte, men når det er flere engasjerte er det best å spre vervene. Det er veldig heldig å ha flere som representerer studentene, men disse må snakke sammen, påpeker Alsvik.

Inspirert av livet i Alabama

Etter videregående skole var planen egentlig å bli økonom. Derfor flyttet Alsvik til Ås og startet på økonomistudiet ved det som dengang het Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB). Men et utvekslingsår i Alabama i USA ble et vendepunkt. Oppholdet gjorde så sterkt inntrykk på ham at han hoppet av økonomistudiet og startet på faget Sosialt arbeid.

— Jeg levde et veldig jordnært liv sammen med en lokal familie i Alabama. Der lever mange i virkelig fattigdom. Det å ha venner som bor i en container og det å se hvor galt det kan gå, gjorde et sterk inntrykk, sier Alsvik

— Jeg fikk følelsen av at økonomifaget handlet veldig mye om hvordan man kan få mest mulig penger fra andre. Det fokuserer mye på egen rikdom, og rene markedskrefter. Etter Alabama-oppholdet ville jeg heller ha en utdanning der det handler mer om å gjøre nytte for andre, forklarer Alsvik.

Skal trappe ned

Studentengasjementet generelt lå lavt da Alsvik startet på HiOA. Blant annet besto Studentrådet av kun to studenter, og flere verv var ubesatte. Derfor følte Alsvik at han måtte ta på seg flere verv.

—  Men nå har studentengasjementet blomstret opp. Det er herlig å se hvilken kreativitet og arbeidskraft man har når mange er engasjerte. Vi har masse prosjekter på gang og på de siste to valgene til Studentrådsstyret for Samfunnsfag har vi hatt fullt hus, sier Alsvik og legger til at han skal trappe ned på antall verv neste år, slik at andre kan ta over.

Økt engasjement fra flere nå

— Hvorfor har studentengasjementet økt så mye?

— Det er konsekvens av vårt arbeid med å tilrettelegge for engasjement og den nye generasjonen av studenter som generelt er mer engasjerte. Kanskje mer det siste enn det første, men en god kombinasjon uansett, forklarer Alsvik.

Han viser også til at studentrepresentantene blant annet jobber med å etablere en egen forening for hver klasse. Han tror tiltaket vil være til ytterligere økning i engasjementet blant studentene.

— Vi har nylig kommet i dialog med en representant fra Samskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) som jobber med et prosjekt for å få flere foreninger og generelt øke studentengasjementet på HiOA. Jeg vil derfor anbefale studenter som sitter inne med en god idé til en forening om ikke å nøle med å ta kontakt med sitt studentråd, avslutter han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS